Klik her for menu »

Pressen skriver


Følgende artikel er skrevet af B.T. og kan desuden findes på B.T' hjemmeside, hvor du også kan læse/skrive kommentarer om artiklen:
>> Læs artiklen på BT.dk
>> Se B.T's billedeserie "Bambivipper - trin for trin"
>> Læs artikel i "Q"

Øjenvipper, der får Bambi til at blegne

Foto: Nils Meilvang
Eyelash extensions er efter alt at dømme på vej til at blive et hit i Danmark. Drømmevipperne limes direkte på dine egne vippehår og efter to timers 'vippecure' kan du gå ud i verden med vipper, som får Disneys ’Lady’ og ’Bambi’ til at blegne.

Det er fredag formiddag og der er bestilt tid til eyelash extension, eller på dansk, påsætning af kunstige øjenvipper, på klinik n Dermo i Hillerød.

Indehaveren Rikke Jakobsen har fortalt at behandlingen vil tage minimum halvanden time og nok snarere to. Ikke så mærkeligt, for hver eneste lille vippehår skal nemlig have limet et 11-13 millimeter langt sort nylonhår på sig - i sandhed et pillearbejde.

Der arbejdes stødt og koncentreret med de mange påsætninger. I Petrusjkas tilfælde blev det til 56 påsætninger på det ene øje og 57 på det andet.

To gange tykkere end normalt
Før Rikke går i gang, klistrer hun hvidt tape under mine øjne for at beskytte undervipperne fra at blive limet sammen med overvipperne. Jeg får besked på at holde øjnene lukkede og i ro, så længe der arbejdes.

Det er nu lettere sagt end gjort for mine øjenlåg lever deres eget liv og jeg kan mærke de begynder at sitre så kraftigt, at Rikke ikke kan arbejde. Efter et stykke tid og nogle dybe vejrtrækninger falder jeg til ro, og påsætningen kan begynde.

Rikke har sat fem æsker med forskellige vippe tykkelser og længder frem. Hun skifter mellem tykkelse og længde for at opnå et mere naturligt udtryk.

Kunder i alle aldre
Af gode grunde kan jeg intet se af Rikkes arbejde, kun fornemme når hun isolerer et hår med pincetten og mærke den skrappe lugt fra limen, når hun påsætter det nye vippehår.

Hver påsætning afsluttes med nogle luftpust på vippen for at få den til at tørre hurtigt. Hvem er den typiske vippe-kunde?, spørger jeg.

- Åh, jeg har sat vipper på mange forskellige folk i mange aldre. En pige på 16 år, der havde sin mor med, en kvinde på 83 år, der kom lige fra fodbehandling inde ved siden af og en midaldrende transvestit, fortæller Rikke og tilføjer:

- Men den gruppe, der er flest af, er nok kvinder i trediverne og fyrrerne, som ønsker perfekte vipper døgnet rundt. Lange, tykke vipper åbner ligesom øjet. Derfor giver ekstensions også størst effekt på kvinder, der ikke bruger mascara til daglig, fordi man opnår den samme fylde og det samme vågne udtryk man får med mascara, bare i endnu højere grad.

Gør det ikke selv
Der sælges mange slags øjenvippe-kit til hjemmebrug på hjemmesider. Kunne min veninde ikke bare sætte dem på?

- Det kan hun i princippet godt, jeg har bare aldrig set et pænt resultat. Der sker meget let det, at vipperne klistrer sammen, så man får sådan nogle buket-vipper, der sidder i klumper. Tit følger der en instruktionsdvd med kittet, men det får du altså hverken fingerfornemmelsen eller erfaringen af, svarer Rikke.

Det kræver tålmodighed som en engel, en sikker hånd og en god portion perfektionisme at påsætte vipper.

Forretningssans og næse for trends
Rikke er en sand iværksætter. For godt to år siden ( dengang eyelash extensions endnu var næsten ukendt i Danmark ) fandt hun via nettet frem til en førende eyelash extension skole.

Hun tog til London og fik uddannelsen i påsætning. I dag udgør over halvdelen af klinikkens behandlinger eyelash extensions. Derudover underviser Rikke også i påsætningsteknikken.

Eyelash extensions er nok en kosmetisk behandling, der kan trække stamkunder til, for er man glad for sine nye lange vipper skal man komme igen ca. hver 4 uge og få en genopfyldning.

Kvinderne lægger mest mærke til forandringen
Første stop ude i den virkelige verden med de nye vipper er afhentning i børnehaven. Da jeg sidder på bænken i entreen udbryder min sidekvinde:

Nej, hold da op, hvor er dine øjenvipper lange!

Kæresten, nej han sagde ikke noget. Jeg havde tålmodighed til at vente ca. tre timer inden jeg selv spurgte, kan du ikke se noget nyt ved mig? Nej, nåe jo, dine vipper.

Her en uge senere har jeg fået mange rosende kommentarer fra mine medsøstre, men hverken mere eller mindre opmærksomhed end sædvanligt fra kærestens side.

Af: PETRUSJKA JEINER
Nyheder